ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Πασκουάλε Λεμπό

Ημερομηνία Προβολής: 23/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video



ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 6 αντσούγιες
  • 50 γρ. κάππαρη
  • 100 γρ. ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, ρίχνοντας στο νερό λίγο αλάτι και μια σταγόνα ελαιόλαδο.

Στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις αντσούγιες –τις τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά για να μαλακώσουν. Προσθέτουμε με τη σειρά  τις ελιές, το σκόρδο, την κάππαρη και τέλος τη ντομάτα. Βράζουμε την σάλτσα για 3 λεπτά και προσθέτουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα με την βοήθεια μιας τσιμπίδας ή μιας τρυπητής κουτάλας. Τα ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.