ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ & ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/12/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης 
  • 250 γρ. ντομάτα 
  • 40 γρ. σόγια σος
  • 1 μικρό κρεμμύδι 
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 5 δαμάσκηνα αποξηραμένα 
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 100 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τη ντομάτα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά Φλωρίνης και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα. 
Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς, για 1-2 λεπτά, για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τον κιμά, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και την καπνιστή πάπρικα. Σβήνουμε με τη σόγια. Ρίχνουμε τη ντομάτα, σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά για 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, να μαγειρευτεί. 
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος δένουμε με μια κουταλιά βούτυρο και ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε. 
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί.