ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ (ΒΕΡΟΝΕΖΕ)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Χαρίδημο Βασιλάκη

Ημερομηνία Προβολής: 31/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 2 μερίδες

Για το γλυκόσκορδο:

  • 6-7 σκελ. σκόρδο
  • Φρέσκο γάλα

Για τη σάλτσα:

  • 250 γρ. φρέσκα ζυμαρικά (ταλιολίνι)
  • 250 ml ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη Culinesse
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. γλυκόσκορδο
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τα φρέσκα ζυμαρικά σε νερό που βράζει και βράζουμε για 2 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το γλυκόσκορδο: ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και προσθέτουμε μέσα 7-8 σκελίδες σκόρδο. Το σκόρδο μαγειρεύεται και δεν μυρίζει, γιατί η λακτόζη του γάλακτος απορροφά την μυρωδιά του. Βράζουμε για 10-15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο. Το παρακολουθούμε συνέχεια, γιατί το γάλα φουσκώνει και μπορεί να μας χυθεί. Όταν πιέσουμε με ένα κουτάλι το σκόρδο και λιώνει, είναι έτοιμο. Ρίχνουμε το γλυκόσκορδο στο μούλτι και χτυπάμε για να πολτοποιηθεί. Αν δεν έχουμε μούλτι γίνεται και με ένα πηρούνι.

Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τον ζωμό κότας. Ενώ βράζει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο. Όταν δέσει ο ζωμός προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μαργαρίνη. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κ.σ. γλυκόσκορδο. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και μια γεμάτη κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά είναι έτοιμο. Στο τέλος ρίχνουμε το βασικό συστατικό, το λεμόνι: χυμό από μισό και ξύσμα από ένα λεμόνι. Δεν το βάζουμε από την αρχή, για να μην πικρίσει. Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα. Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε!