ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/02/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τους Chefs Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο
Ημερομηνία Προβολής: 07/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 3-4 μεγάλες πατάτες
- 5 αβγά
- Ηλιέλαιο
- Αλάτι χοντρό
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάμε τις πατάτες από τον χοντρό τρίφτη. Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει απλώνουμε τις πατάτες στον πάτο, στρώνοντάς τις ομοιόμορφα, να πιάνουν όλον τον πάτο και το ηλιέλαιο να τις σκεπάζει. Όσο τηγανίζονται ροδίζουν και βγάζουν το άμυλό τους οπότε ενώνονται μεταξύ τους τα τρίμματα και δημιουργείται μια ενιαία ‘πατατοκρέπα’. Μόλις πάρουν χρώμα από κάτω τις γυρίζουμε με τη βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας. Προσθέτουμε από πάνω τα αυγά μάτια. Κατεβάζουμε απο την φωτιά όσο είναι ακόμα μελάτος ο κρόκος.
Σερβίρουμε, αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε διαλύουμε τους κρόκους πάνω στις πατάτες.