ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/03/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Διεθνή Εικαστικό Φίλιππο Τσιάρα
Ημέρα προβολής 7/3/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. πέννες
- Παρμεζάνα τριμμένη
Για τα ψητά λαχανικά:
- ½ κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
- 150 γρ. ντοματίνια
- 1 φινόκιο
- 2 κολοκυθάκια
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 καλαμπόκι φρέσκο
- ½ φλ. λευκό κρασί
- Αλάτι-πιπέρι
Για την πέστο βοτάνων:
- 1 ματσ. βασιλικό
- ½ ματσ. μέντα
- ½ ματσ. δυόσμο
- ½ ματσ. φρέσκο κόλιανδρο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 3 κλων. ρίγανη
- Αλάτι-πιπέρι
Για τα ντοματίνια:
- 8 ντοματίνια
- 10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 50 γρ. φέτα
- 50 γρ. μπλε τυρί
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό.
Για τα ψητά λαχανικά:
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα ταψί το φινόκιο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα ντοματίνια, τα κολοκυθάκια, το καλαμπόκι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά, στο φούρνο και 10 λεπτά στο γκριλ, στους 200 βαθμούς.
Ψιλοκόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τις ελιές, τα ντοματίνια, τη φέτα και το μπλε τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Για την πέστο βοτάνων:
Χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο, το βασιλικό, τον κόλιανδρο, τη μέντα, το δυόσμο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε την πέστο με το μείγμα από τα ντοματίνια και τα τυριά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.