ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΣΙΠΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Aπό τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΣΙΠΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΓΑΝΑΚΙ:
250 ΓΡ. ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ IFANTIS
250 ΓΡ. CHICKEN STICKS KΡOKETEΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ IFANTIS
100 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΟΝ
8 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
2-3 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
1 ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
2 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ (ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ)
4 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
5-6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΠΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ:
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΞΕΡΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα τσιπς αραβικής πίτας:
Βάζουμε σε ένα μπολ τις πίτες, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ώστε να γυαλίσουν, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, την γλυκιά πάπρικα, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τραγανές.
Αφήνουμε τις πίτες να κρυώσουν.

Για το σαγανάκι:
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί τις κοτομπουκιές και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200-220 βαθμούς, για 5-10 λεπτά.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τα μανιτάρια, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, το ψιλοκομμένο μπέικον, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα και τον μισό μαϊντανό. Προσθέτουμε τις κοτομπουκιές, το φρέσκο τυρί κρέμα, την κρέμα βαλσαμικού BBQ, τη μισή mozzarella, ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη mozzarella και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα. Αφού ψηθούν, προσθέτουμε από πάνω το φρέσκο τυρί κρέμα και γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού BBQ.
Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές σαγανάκι με τσιπς αραβικής πίτας.