ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Chef Δέσποινα Καπετανιά

Hμέρα προβολής 08/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

  • 4  φιλέτα κοτόπουλο
  • 120 γρ. λικέρ πορτοκάλι
  • 200 γρ. λευκό κρασί
  • 10 γρ. κόκκους κόλιανδρου  
  • 700 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. μέλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τον  πουρέ:

  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 6 φέτες μπέικον
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • ¼ ματσ. μαϊντανό
  • Εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε σπασμένους κόκκους κόλιανδρου, το λικέρ πορτοκάλι, το κρασί και το ζεστ πορτοκαλιού.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το μέλι.
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για τον πουρέ:
Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες σε κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι και το μπέικον σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.