ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Ayman El Habachy
Ημερομηνία Προβολής: 10/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 400 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
- ½ κόκκινη πιπεριά
- ½ κίτρινη πιπεριά
- ½ πράσινη πιπεριά
- 2 σκελ. σκόρδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. κύμινο
- Ελαιόλαδο Άλτις
Για το ρύζι:
- 250 γρ. ρύζι νυχάκι
- 100 γρ. φιδέ
- 50 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
- 900 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 ζωμό βοδινού Knorr “Σπιτικός”
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 σπόροι κάρδαμου
- 1 κρυστάλλο μαστίχας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας μαργαρίνη με βούτυρο μέχρι να κάψει. Σπάμε τον φιδέ σε μικρά μικρά κομματάκια και τον τσιγαρίζουμε στο τηγάνι μέχρι να πάρει σκούρο ξανθό χρώμα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι έναν κόκκο μαστίχας και δύο σπόρους κάρδαμο και ανακατεύουμε για να αρωματιστεί ο φιδές.
Ξεπλένουμε καλά το ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα για να τσιγαριστεί και να γυαλίσει.
Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό βοδινού και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ρυζιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το ρύζι θα μαγειρευτεί από την θερμοκρασία του νερού και της κατσαρόλας και θα είναι έτοιμο σπυρωτό σε δέκα λεπτά. {Προσοχή, δεν πρέπει να ανοίξουμε το καπάκι όσο περιμένουμε να γίνει το ρύζι!}
Για το συκώτι:
Ψιλοκόβουμε όλες τις πιπεριές και τις βάζουμε σε μπολ.
Κόβουμε το συκώτι σε μικρές μπουκίτσες και το βάζουμε στο μπολ με τις πιπεριές. Προσθέτουμε κύμινο, ξύσμα ενός λεμονιού, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να πάνε τα υλικά παντού.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και αδειάζουμε το συκώτι με τις πιπεριές για να τα σοτάρουμε ελαφρά. Αλατιπερώνουμε καλά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το συκώτι να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, αδειάζοντάς τον περιμετρικά στο τηγάνι και όχι στο κέντρο του.
Αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά να μαγειρευτεί με το λεμόνι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το ρύζι σε μεγάλο βαθύ πιάτο και γύρω γύρω βάζουμε το συκώτι με τις πιπεριές.