ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Μάνο Ζουρνατζή

Ημερομηνία προβολής 27/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 2 – 3 μπούτια κοτόπουλου
- 450 γρ. κατεψυγμένες μπάμιες Ifantis
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελ. σκόρδο
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 200 γρ. ντοματίνια
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 300 γρ. Σπιτική Ντομάτα Pummaro
- 1 κ.σ. πετιμέζι
- 1 σελινόριζα μικρή
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
- Ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 – 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις μπάμιες, αλάτι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με 2 – 3 κ.σ. ξύδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Σε ένα ταψί ή μια γάστρα βάζουμε το κοτόπουλο στην μια πλευρά και τις σοταρισμένες μπάμιες από την άλλη. Στο τηγάνι που κάναμε τις μπάμιες προσθέτουμε 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο ακόμα, βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη σελινόριζα ψιλοκομμένη και το σκόρδο λιωμένο να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ντοματοπελτέ και στη συνέχεια το πετιμέζι. Τέλος προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το χυμό από το πορτοκάλι. Βάζουμε 1 φλ. βραστό νερό και αφήνουμε να πάρει 1 – 2 βράσεις ρίχνοντας και τα ντοματίνια. Δοκιμάζουμε και, εφόσον χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι από την σάλτσα θα μείνει περίπου η μισή μετά το ψήσιμο, οπότε δεν πρέπει να είναι τελείως αλατισμένο. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις μπάμιες με τη σάλτσα και σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1½ ώρα στο φούρνο, τα τελευταία 25 λεπτά αφαιρούμε τη λαδόκολλα.