ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/05/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Γωγώ Γιαννακοπούλου
Ημερομηνία προβολής 24/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
Για το αρνάκι:
- 1 ½ κ. αρνάκι μπούτι
- 2 σκελ. σκόρδο
- ½ ματσ. δυόσμο
- 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι – πιπέρι
- Κόκκους ροζ πιπεριού
- Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Για τη σαλάτα:
- 1 αγγούρι
- 6 καρότα
- 1 κ.σ. κάππαρη
- ½ ματσ. δυόσμο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. ξύδι
- Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Για τη σάλτσα:
- 1 ποτ. κόκκινο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το δυόσμο, ελαιόλαδο τόσο όσο όταν χτυπηθεί να έχουμε μια ωραία πάστα. Χαράζουμε το αρνί σε 2 σημεία στην μια πλευρά του, αλατοπιπερώνουμε καλά και απλώνουμε την πάστα δυόσμου. Ρίχνουμε ξύσμα λεμονιού, τυλίγουμε το κρέας σε ρολό προσέχοντας να κρατηθεί μέσα η μαρινάδα. Το συγκρατούμε με σπάγκο, αλείφουμε με πάστα δυόσμου, ρίχνουμε ξύσμα λεμονιού και πασπαλίζουμε με ροζ πιπέρι και εξωτερικά. Ιδανικά αφήνουμε να μαριναριστεί από το προηγούμενο βράδυ. Βάζουμε το αρνάκι μας σε ταψί όπου θα ρίξουμε 1 φλ. νερό μέσα στο οποίο θα έχουμε διαλύσει 1 ζωμό λαχανικών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 ώρες περίπου. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, αφού ψηθεί το αρνάκι μας, βάζουμε το ζουμάκι σε ένα τηγανάκι, το βράζουμε όσο να αρχίσει να μειώνεται και τότε προσθέτουμε το κρασί. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 3 – 5 λεπτά ακόμα.
Για τη συνοδευτική σαλάτα βάζουμε στο μπλέντερ 15 φύλλα δυόσμου, 1 σκελ. σκόρδο, λάδι και χτυπάμε όσο να έχουμε μια πάστα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και την πάστα και ανακατεύουμε. Βράζουμε τα καρότα για 5 – 6 λεπτά και τα κόβουμε σε κυβάκια. Ανάλογα κόβουμε σε κυβάκια και τα αγγουράκια και τα προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με την κάππαρη. Ανακατεύουμε καλά και η σαλάτα μας είναι έτοιμη!
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρότα τα οποία έχουμε βράσει για 5 – 6 λεπτά, κομμένα σε κυβάκια
Σερβίρουμε το φαγητό μας συνοδεύοντας το με τη σαλάτα και περιχύνοντας με τη σάλτσα κρασιού.