ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον μάγειρα Νίκο Κουνδουράκη
Ημερομηνία προβολής 26/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. κατσικάκι
- ½ κ. αρνάκι
- 1 κρεμμύδι
- Ρίγανη
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 ½ ποτ. κρασί Μαρουβά
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 – 2 φλ. λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο. Μόλις πάρει λίγο χρώμα το κρεμμύδι προσθέτουμε το κρέας σε κομμάτια και προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι και ρίγανη. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ήδη βρασμένο κρέας αλλά πρέπει να προσέξουμε να μην ψηθεί πολύ, γιατί θα λιώσει και η γεύση του θα είναι λιγότερο δυνατή, γιατί έχει ήδη βράσει. Προσθέτουμε και το Μαρουβά αντί για νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά με 1 ώρα.
Μπορούμε να σερβίρουμε με σταμναγκάθι που θα βράσουμε μέσα στο κρέας για 10 λεπτά και χτυπάμε αβγολέμονο με το οποίο το περιχύνουμε.