ΣΥΝΤΑΓΕΣ

SPRING ROLLS ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ & ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

SPRING ROLLS ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ & ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 24 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

6 ΧΟΝΤΡΕΣ ΦΕΤΕΣ ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ FOUANTRE IFANTIS
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
500 ΓΡ. ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ & ΖΕΣΤΕΣ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 Κ.Σ. ΓΑΛΑ
1 ΑΒΓΟ
24 ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ SPRING ROLLS Ή 3 ΦΥΛΛΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ 9 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ
2-3 Κ.Σ. ΣΟΥΣΑΜΙ ΛΕΥΚΟ
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΜΟZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ψητό χοιρινό κομμένο σε λωρίδες και τα δύο κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Κρατάμε το ψητό χοιρινό στην άκρη.
Βάζουμε τις βρασμένες ζεστές πατάτες σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα (που έχουμε ζεστάνει), τα ¾ από το ψητό χοιρινό, το αβγό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και κρατάμε το μείγμα στην άκρη. Αφού κρυώσει καλά προσθέτουμε τη μισή mozzarella και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τα φύλλα spring rolls σε μια επιφάνεια, βάζουμε στο κέντρο λίγο από το μείγμα της πατάτας, κλείνουμε τις πλαϊνές άκρες και στη συνέχεια τα τυλίγουμε σαν φλογέρες, προσθέτοντας λίγο νερό στις άκρες για να κολλήσουν.
Αλείφουμε τα spring rolls εξωτερικά με νερό, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα βάζουμε στο ψυγείο, για 30 λεπτά.
Τηγανίζουμε τα spring rolls σε αρκετό ηλιέλαιο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Στη συνέχεια τα στρώνουμε σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με τη mozzarella και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σκορπάμε το φρέσκο κρεμμύδι, τα υπόλοιπα λουκάνικα και σερβίρουμε αμέσως.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα spring rolls με αρωματικό γιαούρτι.