ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
2 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΤΟΝΟΥ ΤRATA
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
3 ΧΟΝΔΡΕΣ ΦΕΤΕΣ ΣΤΑΡΕΝΙΟ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
1 ΑΒΓΟ
1 Κ.Γ. ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ
½ Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
½ ΜΑΤΣ. ΑΝΗΘΟ
3/4 ΣΦΗΝ. ΟΥΖΟ
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ)
ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΛΕΜΟΝΙ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ –ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
2 Κ.Σ. ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
1 Κ.Σ. ΚΑΠΠΑΡΗ
1 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΟΥΖΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ –ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ τον σπασμένο μαραθόσπορο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον καπνιστό τόνο στραγγισμένο. Προσθέτουμε το κύμινο, τον άνηθο, το μουλιασμένο ψωμί, το ούζο, αλάτι, το χυμό και το ξύσμα λεμόνι, το αβγό και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη. Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα πλάθουμε σε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε, τα τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα:
Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, τον άνηθο, τη μουστάρδα, την κάππαρη, το αγγουράκι τουρσί, αλάτι, πιπέρι, το ούζο, το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια καπνιστού τόνου με τη σάλτσα. Προσθέτουμε φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με άνηθο.