ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
(ΓΙΑ 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ)
2 ΦΥΛΛΑ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΚΑΝΑΚΙ
4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
4 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 LT ΓΑΛΑ
3 ΑΒΓΑ
150 ΓΡ. ΓΡΑΒΙΕΡΑ
150 ΓΡ. ΚΑΣΕΡΙ
300 ΓΡ. ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ
8 ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΣΟΥΤΟ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΥΤΕΡΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία σοτέζα ή μια κατσαρόλα (μεσαίου μεγέθους), μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μπεσαμέλ.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 από τα αβγά, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, την τριμμένη γραβιέρα, το τριμμένο κασέρι και το καπνιστό χοιρινό σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Για τη ζύμη:
Σε μια επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης κουρού. Το χωρίζουμε σε τέσσερις μακρόστενες κάθετες λωρίδες. Κόβουμε την κάθε λωρίδα στη μέση κατά πλάτος και το κάθε μισό σε τρίγωνα, σχηματίζοντας με αυτό τον τρόπο 16 τρίγωνα από ένα φύλλο ζύμης κουρού.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετούμε στο κέντρο ένα μπολ ανάποδα και στη συνέχεια απλώνουμε γύρω γύρω του, περιμετρικά, τα τρίγωνα με τις κορυφές τους προς τα έξω και τη βάση προς την πλευρά του μπολ. Συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση, τοποθετώντας κάθε επιπλέον τρίγωνο ανάμεσα σε 2 τρίγωνα της πρώτης στρώσης.
Αφαιρούμε το μπολ και απλώνουμε τις φέτες προσούτο επάνω στο δακτυλίδι της ζύμης, περιμετρικά.
Προσθέτουμε επάνω από το προσούτο την μπεσαμέλ με τα τυριά.
Γυρίζουμε τις άκρες από τις φέτες του προσούτο προς τα μέσα για να καλύψουν και να «αγκαλιάσουν» την γέμιση.
Στη συνέχεια διπλώνουμε τις μύτες των τριγώνων επάνω από την γέμιση και προς το κέντρο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα «στεφάνι – μαργαρίτα», με μικρά ανοίγματα ανάμεσα στα διπλωμένα τρίγωνα ζύμης.
Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα ελαφρώς χτυπημένο αβγό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30’ λεπτά, μέχρι να ροδίσει.