ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον chef Ιωσήφ Μπεϊντάρη
Ημερομηνία Προβολής: 23/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. χοιρινό σπάλα χωρίς λίπος
- 3 κολοκυθάκια
- 70 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- 150 γρ. κρεμμύδι
- ½ ποτ. λευκό κρασί
- 1 κ.σ. κόλιανδρο σκόνη
- Χυμό 2 λεμονιών
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κολοκύθια σε μικρά κομμάτια.
Στίβουμε τα λεμόνια για το χυμό.
Σε ελαιόλαδο σωτάρουμε τα κολοκύθια μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε σε μπολ.
Στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το κρέας που εχουμε κοψει σε κύβους για να πάρει χρώμα απο όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και λίγο νερό, προσθέτουμε τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με καπάκι για να μαγειρευτεί για περίπου μία ώρα.
Μετα από την πρώτη ωρα ψησίματος προσθέτουμε τα κολοκύθια και το λεμόνι και βράζουμε για 6-7 λεπτά ακόμα.
Αν χρειαστεί να δέσει η σάλτσα μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ διαλυμένη σε λίγο κρύο νερό.