ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΕΛΤΕ & ΜΑΡΑΘΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Nomad Chef Aνδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 24/06/2014  

YΛΙΚΑ

Για 40 ρεβιθοκεφτέδες

  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • ½ ματσ. μάραθο
  • 2 κ.σ. μαραθόσπορο
  • 7 κ.σ. ούζο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Αλάτι –πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες στο νερό.
Σουρώνουμε τα ρεβίθια και κρατάμε το νερό.
Στη συνέχεια τα χοντροκόβουμε στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια, τον μάραθο και τον μαραθόσπορο σπασμένο.
Βάζουμε το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ, το ούζο, περίπου 350 γρ. νερό από τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε με ένα κουτάλι τους ρεβυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε, για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με γιαούρτι και ντοματοπελτέ και πασπαλίζουμε με μάραθο.