ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΓΑΝΙΣΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Ημερομηνία Προβολής: 21/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

Από τον Δημήτρη Ρουσουνέλο

ΥΛΙΚΑ

 

 

  • 1 ½ φλ. (ή 250 γρ.) φασόλια μαυρομάτικα
  • 1/3 φλ. (ή 80 γρ.) ρύζι τ. καρολίνα
  • 4 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 2 λεπτές φέτες ψωμί
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ξεπλένουμε καλά τα μαυρομάτικα και τα βράζουμε για μισή ώρα σε σκέτο νερό με δυνατή φωτιά. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, σκεπάζοντας τα με ζεστό νερό. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.

Παράλληλα κόβουμε το ψωμί σε τετράγωνα μικρά κομματάκια και τα καψαλίζουμε ψήνοντάς τα σ’ ένα τηγάνι. (Φτιάχνουμε δηλαδή κρουτόν). Στο ίδιο τηγάνι στη συνέχεια καίμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Δεν τα σοτάρουμε πολύ, θέλουμε απλά να γλυκάνουν. Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το ξίδι. Σουρώνουμε τα βρασμένα φασόλια και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αδειάζουμε και την τηγάνιση στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.