ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΤΗΓΑΝΗΤΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Ακρίβο

Η εκπομπή προβλήθηκε στις 08/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή 

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. ταραμά λευκό
  • 4 φέτες των 250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 1 πατάτα βρασμένη
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμό λεμονιού

Για το τηγάνισμα:

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • Ούζο για το σβήσιμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε σε μπλέντερ τον ταραμά, το ψωμί, την πατάτα, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν αλοιφή. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο-λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και τον άνηθο και σβήνουμε με ούζο. Προσθέτουμε μέσα την ταραμοσαλάτα και την τηγανίζουμε για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε σαν μεζέ ή σαν ορεκτικό.