ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/04/2011
Βαθμός δυσκολίας:
ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΒΓΑ
ΥΛΙΚΑ
Για την τονοσαλάτα :
- 100 γρ. τόνο σε νερό
- 50 γρ. μαγιονέζα Hellmann`s
- 2 αβγά βρασμένα
- ½ μικρό αγγουράκι
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 4-5 σταγόνες γουόστερ σος
- 1 σταγόνα ταμπάσκο
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- Αλάτι & πιπέρι
Για την πράσινη σαλάτα :
- Μιξ πράσινης σαλάτας
- 3 ραπανάκια
- 5-6 ντοματίνια
- ½ μικρό αγγουράκι
- 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
Με τα αβγά που μας περίσσεψαν από το πασχαλινο τραπέζι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, αφού διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και 2 βδομάδες. Θρυματίζουμε τα αβγά στο μπλέντερ, ελάχιστα για να μην πολτοποιηθούν. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αγγουράκι με την φλούδα του, κομμένο σε λεπτά κυβάκια. Τα λαχανικά τα ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι, όχι με το μπλέντερ, για να είναι τραγανά. Στραγγίζουμε καλά τον τόνο και τον προσθέτουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε σταγόνες γουόστερ σος και μια σταγόνα ταμπάσκο. Ψιλοκόβουμε την κάπαρη και την προσθέτουμε και αυτήν στο μίγμα. Τέλος, κόβουμε μια χρωματιστή πιπεριά σε κυβάκια και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε σταδιακά 2 κ.σ. μαγιονέζα και ανακατεύουμε συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε, προσέχοντας το αλάτι γιατί στα υλικά έχουμε αλμυρό τόνο και κάπαρη.
Με ένα παριζιέν κουφώνουμε το αγγουράκι. Το κόβουμε στα δύο και μετά σε λεπτές φέτες, για να σχηματιστούν μικρά μισοφεγγαράκια. Τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα και ανακατεύουμε με χοντροκομμένη ρόκα και baby σπανάκι. Αλατίζουμε ελαφρώς. Κόβουμε το ραπανάκι σε φέτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες και τα αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Στήνουμε σε πιάτο μας. Δίνουμε σχήμα στην τονοσαλάτα με δυο κουτάλια και την βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο. Βάζουμε δίπλα λίγη σαλάτα και διακοσμούμε με ντοματίνια, κάπαρη και φέτες ραπανάκι. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.