ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/06/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Κώστα Αθανασίου
ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα
  • 2 κιλά μπούτι κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής (330 γρ. περίπου η μερίδα)
  • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους  
  • 300 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα                                                 
  • 300 γρ. λιαστές ντομάτες 
  • 30 γρ. κουκουνάρι ή φουντούκι                                   
  • 80 γρ. παρμεζάνα                                                      
  • 250 ml ελαιόλαδο                                                     
  • 10 φύλλα φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό 
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι                      
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.  
Για την πέστο λιαστής ντομάτας: 
Xτυπάμε στο μούλτι τις λιαστες ντομάτες, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και 60 ml ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε κάτω από την πέτσα του κοτόπουλου το πέστο λιαστής ντομάτας και το τυλίγουμε σε ρολό. Το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για 5-6 λεπτά. 
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο, στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε για ακόμη 20 περίπου λεπτά. 
Βάζουμε σε ένα άλλο αντικολλητικό ταψί τα μανιτάρια με 70 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 100 βαθμούς, για 30 λεπτά. 
Πασπαλίζουμε τα ψημένα μανιτάρια με τον ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
Προσθέτουμε τρεις κουταλιές πέστο στο φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. 
Σερβίρουμε την κρέμα τυριού, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ψημένα μανιτάρια. 
Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.