ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/11/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιώργο Ηλιού
Ημερομηνία Προβολής: 25/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά αρνάκι (ποδαράκι και καρέ) σε μερίδες
- 1/2 κιλό baby πατάτες
- 6-8 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- 200 ml ελαιόλαδο Άλτις
- 200 ml ζωμό λαχανικών Knorr (που τον έχουμε αφήσει να κρυώσει)
- 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε γάστρα βάζουμε το αρνί και το αλατοπιπερώνουμε. Σε διάφορα σημεία τοποθετούμε τις σκελίδες του σκόρδου και έπειτα τις πατάτες με τη φλούδα τους κομμένες στα δύο. Στο μούλτι χτυπάμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το ζωμό λαχανικών. Περιχύνουμε με τη
σος το αρνί και προσθέτουμε το θυμάρι. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1½-2 ώρες. Στο τέλος του ψησίματος παίρνουμε μέρος της σάλτσας και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι προσθέτοντας το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα.