ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/10/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Άρη Τσανακλίδη
Ημερομηνία Προβολής: 28/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. ψαρονέφρι
- 2 μελιτζάνες τσακώνικες
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1/2 ματσ. κρεμμυδάκι φρέσκο
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 50 ml σόγια σος
- 4 σκελ. σκόρδο
- 20 γρ. τζίντζερ φρέσκο
- 1 ζωμό κότας Knorr σπιτικό
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 καυτερή πιπεριά
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν.
Ανακατεύουμε τη σόγια, το μέλι και το ταχίνι.
Κόβουμε το ψαρονέψρι σε μικρές μπουκίτσες.
Στο γουόκ προσθέτουμε λάδι και σωτάρουμε το ψαρονέφρι και μετά τις μελιτζάνες.
Αφήνουμε να σωταριστούν λίγα λεπτά και προσθέτουμε το τζίντζερ ξεφλουδισμένο και τριμμένο στον τρίφτη, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με τη σόγια.
Προσθέτουμε τον φρέσκο ζωμό κότας μαζί με ½ ποτήρι ζεστό νερό για να διαλυθεί.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένη πράσινη και κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και βάζουμε το μείγμα από μέλι, ταχίνι και σόγια.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
Μπορούμε να το φάμε σκέτο σαν κυρίως πιάτο ή να το συνοδεύσουμε με νουντλς ή φιδέ