ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΒΡΑΣΤΑ ΑΒΓΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΚΙΜΑ & ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Νomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 17/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 6 αβγά βραστά
  • 500 γρ. κιμά
  • 3 κ.σ φύλλα μαϊντανού
  • 3 φύλλα μέντας
  • ½ κ.γ. δενδρολίβανο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. φασκόμηλο ξερό
  • 2 αβγά (για το πανάρισμα)
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. νιφάδες κορν φλέικς
  • Εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Αλάτι – πιπέρι


Για τη σαλάτα:

  • 2-3 μαρούλια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • ¼ ματσ. μαϊντανό
  • Αλάτι- πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ηellmanns’s Mild
  • 30 γρ. Λευκό ξίδι Kalamata Papadimitriou
  • 100 γρ. Εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα αβγά:
Αλατοπιπερώνουμε τον  κιμά. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ασπράδι, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά σε ένα μπολ και τα κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι και το κρατάμε στην άκρη και σε ένα άλλο πιάτο τα τριμμένα κορν φλέικς.
Αρχίζουμε να πανάρουμε τα βραστά αβγά με τον εξής τρόπο: περνάμε κάθε αβγό ξεχωριστά πρώτα από το αλεύρι, τινάζουμε για να φύγει το πολύ αλεύρι και στη συνέχεια το καλύπτουμε ομοιόμορφα με τον κιμά. Περνάμε ξανά το αβγό από το αλεύρι, τινάζουμε, το βουτάμε στα χτυπημένα αβγά και τέλος το περνάμε από το τρίμμα κορν φλέικς, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα αβγά.
Ζεσταίνουμε  ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, τηγανίζουμε τα παναρισμένα αβγά για 5 λεπτά περίπου, από όλες τις πλευρές και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα βάζο με καπάκι αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, το λευκό ξίδι, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.

Για τη σαλάτα:
Κόβουμε και βάζουμε σε μια πιτέλα τις καρδιές μαρουλιού το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα αβγά με τον κιμά, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι.