ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ & ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Δημήτρη Παμπόρη

ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά:
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (από λαιμό)                          
  • 1 κρεμμύδι ξερό                                               
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. καρύδια                                                       
  • 150 γρ. φρυγανιά                                                        
  • ½ ματσ. φρέσκο δυόσμο
  • 2 αραβικές πίτες                                                    
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 αβγά                                                                 
  • 1 φλ. νερό                                                          
  • Αλάτι-πιπέρι
Για την τυροκαυτερή:
  • 200 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu                              
  • 50 γρ. λευκό ξίδι                                                
  • 1 φλ. νερό                                                          
  • 200 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα 16% λιπαρά                                                   
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά                                            
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αραβικές πίτες (για το σερβίρισμα)
  • Αλάτι-πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά. 
Χτυπάμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τα καρύδια, τον δυόσμο, μέχρι να λιώσουν και τα ρίχνουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τα αβγά, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, την τριμμένη φρυγανιά, το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τοποθετούμε τον κιμά στο ψυγείο, για περίπου μισή ώρα, μέχρι να σφίξει. 
Στη συνέχεια τον βγάζουμε, πλάθουμε τα μπιφτεκάκια και τα ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο. 
Για την τυροκαυτερή: 
Βάζουμε σε ένα μπολ το μπλε τυρί Δανίας προσθέτουμε το νερό και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη. Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, προσθέτουμε το λιωμένο μπλε τυρί Δανίας με την καυτερή πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, το λευκό ξίδι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε τις αραβικές πίτες στο σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. 
Σερβίρουμε τα μπιφτεκάκια με την τυροκαυτερή, προσθέτουμε τις ψημένες αραβικές πίτες και πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα.