ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/10/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
8 ΦΙΛΕΤΑ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ΚΟΥΣΚΟΥΣ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 ΚΑΡΟΤΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
3 BABY ΠΑΤΑΤΕΣ
150 ΓΡ. ΜΠΟΥΚΕΤΑΚΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ
2,5 LT ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
4 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλου στα τέσσερα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Έπειτα βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σωτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα και το αλατοπιπερώνουμε.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο με το ζουμί του και στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε για 2 λεπτά, τα κρεμμύδια, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά, τις baby πατάτες και το κουνουπίδι, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου με το ζουμί του και σβήνουμε με τον ζωμό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, για 35 λεπτά.
Τα τελευταία 13 λεπτά προσθέτουμε το κουσκούς.
Όταν η κοτόσουπα είναι έτοιμη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό ανακατεύουμε και σερβίρουμε.