ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΟΣΤΑΔΑΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΤΣΙΛΙ

Aπό τον Chef Στέφανο Στεφανίδη

ΤΟΣΤΑΔΑΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΤΣΙΛΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

2 ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ
1 ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΤΣΙΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 LIME
½ Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΕΣΑΛOΤ
1 ΦΛ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2-3 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε νερό με τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους μαύρο πιπέρι, για 20–25 λεπτά.
Κόβουμε την τορτίγια με τη βοήθεια ενός ποτηριού, σχηματίζοντας μικρά στρογγυλά κομμάτια, τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε την υπόλοιπη τορτίγια σε μακρόστενα κομμάτια και τα τηγανίζουμε.
Ψιλοκόβουμε το βρασμένο φιλέτο κοτόπουλου και το μαρινάρουμε με την κρέμα βαλσαμικού με τσίλι, έπειτα το σωτάρουμε σε βούτυρο και προσθέτουμε λίγη ακόμα κρέμα βαλσαμικού με τσίλι.
Bάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά με το χυμό λάιμ, το κύμινο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε στα τοστάδας το μείγμα με το τυρί κρέμα, βάζουμε από πάνω το μαριναρισμένο κοτόπουλο, λίγο κρεμμύδι, περιχύνουμε με χυμό λάιμ και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο. Προσθέτουμε τα τσιπς τορτίγιας και σερβίρουμε.