ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Bασίλη Βολιοτόπουλο
Ημέρα προβολής 23/06/2014
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχαρίσια μάγουλα
- 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελ. σκόρδο
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 300 γρ. λευκό κρασί
- 500 γρ. χυλοπίτες
- 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 200 γρ. φέτα Ελασσόνας
- Αλάτι -πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό.
Αφήνουμε να βράσει και ρίχνουμε μέσα τα μάγουλα ολόκληρα, για 20-30 περίπου λεπτά.
Αφαιρούμε τον αφρό, σουρώνουμε και ξεπλένουμε.
Έπειτα κόβουμε σε κομματάκια τα μοσχαρίσια μάγουλα και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο
τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε νερό, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό.
Όταν βράσουν τα μάγουλα προσθέτουμε μαργαρίνη με βούτυρο, για να δέσει η σάλτσα και ρίχνουμε τις χυλοπίτες.
Σερβίρουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα, με τις χυλοπίτες.
Κόβουμε και προσθέτουμε τη φέτα.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και πιπέρι.