ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣOYΒΛΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/02/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Άρη Καλλιπολίτη

Ημερομηνία Προβολής: 23/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • Ντοματίνια Σαντορίνης
  • ξυλάκια για σουβλάκι

Για την μαρινάδα:

  • 200 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 25 γρ μέλι
  • 3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 5-6 σπασμένους κόκκους πιπέρι
  • ¼ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ¼ κ.γ. πικάντικη μουστάρδα Helmanns
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ξύσμα από 1/2  λεμόνι
  • Ρίγανη φρέσκια
  • 50 ml λευκό κρασί

EKTΕΛΕΣΗ


Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες. Εκτός από τα παραπάνω, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε. Ετοιμάζουμε την μαρινάδα: ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε μέσα όλα τα λαχανικά. Βάζουμε τα ξυλάκια για τα σουβλάκια μέσα σε νερό για μια ώρα, για να μην μας καούν όταν θα τα ψήσουμε στη σχάρα. Περνάμε τα λαχανικά σε σουβλάκια. Τα ψήνουμε στο τηγάνι ή στην σχάρα, αλείφοντάς τα καθώς ψήνονται με την μαρινάδα που έμεινε στο μπολ.