ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ & ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/04/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Γιάννη Αποστολάκη
ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 
  • 150 γρ. λουκάνικα με πράσο Ifantis 
  • 2 μεσαίες πιπεριές Φλωρίνης 
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια (το πράσινο μέρος) 
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 10 ντοματίνια
  • 10 φύλλα φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό 
  • 2 κ.σ. λεμόνι 
  • 50 ml ελαιόλαδο 
  • Αλάτι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ένα λίτρο νερό και βράζουμε τα ρεβίθια σε μέτρια φωτιά, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν για να είναι τραγανά. 
Για τη σάλτσα πιπεριάς:
Βάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφού ψηθούν τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. 
Σκεπάζουμε με ένα πιάτο, για να εγκλωβιστούν οι υδρατμοί και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. 
Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολ το ζουμί από τα βρασμένα ρεβίθια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνουν σάλτσα.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια. Έπειτα τα ψήνουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα βρασμένα ρεβίθια, το φρέσκο κρεμμύδι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα ψητά λουκάνικα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον βασιλικό χοντροκομμένο και την σάλτσα πιπεριάς. Ρίχνουμε αλάτι ανακατεύουμε και σερβίρουμε.