ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Νίκο Φωτιάδη
Ημερομηνία Προβολής: 24/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- ½ φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα
- 1 φλ. καρυδόψιχα
- 3 σκελ. σκόρδο
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Ξίδι
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και όταν μαλακώσει το στείβουμε και το στραγγίζουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ το σκόρδο με το αλάτι και λίγο ξίδι. Όσο μένει το σκόρδο, τόσο πιο έντονη γίνεται η γεύση του, γι αυτό είναι καλύτερα να βάλουμε μια σκελίδα. Αν το θέλουμε πολύ σκορδάτο βάζουμε τρεις.
Προσθέτουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι ν ασπρίσουν . Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι και ενδιάμεσα προσθέτουμε το ψωμί. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε λάδι, ξίδι και ενδεχομένως να χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νερό αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε.