ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/05/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Chef Νένα Ισμυρνόγλου


Ημερομηνία προβολής 24/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής


ΥΛΙΚΑ

1 πράσινη σαλάτα
200 γρ. φέτα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ κ.σ. μέλι
2 φέτες καρπούζι
Φύλλα δυόσμου
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Καβουρδισμένο σουσάμι (μαυροκούκι)
Ελαιόλαδο Άλτις
Αγουρέλαιο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καραμελώνουμε το καρπούζι:
Λαδώνουμε το καρπούζι και το βάζουμε στη σχάρα ή σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι. Το αφήνουμε να καραμελώσει και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια το κόβουμε από σε κομμάτια και βγάζουμε τα κουκούτσια.

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ:
Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ την μισή ποσότητα καρπουζιού, φύλλα δυόσμου, ½ κ.σ. μέλι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά.

Συνθέτουμε την σαλάτα:
Κόβουμε την πράσινη σαλάτα. Την ανακατεύουμε με ολόκληρα φύλλα δυόσμου και ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα και τοποθετούμε δίπλα τη φέτα και το υπόλοιπο καρπούζι. Ρίχνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο πάνω από την φέτα κομμένη σε κυβάκια. Πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.

Info: Αν δεν βρούμε καρπούζι μπορούμε να συνδυάσουμε πεπόνι με πικάντικη γραβιέρα ή σύγκλινο Μάνης”>Aπό την Chef Νένα Ισμυρνόγλου

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1 πράσινη σαλάτα
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.σ. μέλι
  • 2 φέτες καρπούζι
  • Φύλλα δυόσμου
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Καβουρδισμένο σουσάμι (μαυροκούκι)
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αγουρέλαιο Άλτις

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καραμελώνουμε το καρπούζι:

Λαδώνουμε το καρπούζι και το βάζουμε στη σχάρα ή σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι. Το αφήνουμε να καραμελώσει και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια το κόβουμε από σε κομμάτια και βγάζουμε τα κουκούτσια.


Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ:

Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ την μισή ποσότητα καρπουζιού, φύλλα δυόσμου, ½ κ.σ. μέλι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά.


Συνθέτουμε την σαλάτα:

Κόβουμε την πράσινη σαλάτα. Την ανακατεύουμε με ολόκληρα φύλλα δυόσμου και ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα και τοποθετούμε δίπλα τη φέτα και το υπόλοιπο καρπούζι. Ρίχνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο πάνω από την φέτα κομμένη σε κυβάκια. Πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.


Info: Αν δεν βρούμε καρπούζι μπορούμε να συνδυάσουμε πεπόνι με πικάντικη γραβιέρα ή σύγκλινο Μάνης