ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ & ΣΤΑΦΥΛΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/06/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Δημήτρη Τσοπάνογλου

ΥΛΙΚΑ
  • 1 σικορέ
  • 1 iceberg
  • ½ λόλα κόκκινη 
  • 150 γρ. προσούτο με κριτσίνια Ifantis
  • 3 γαρίδες  
  • 100 γρ. τυρί Arla Μοzzarella 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 7-8 ρώγες σταφύλι μαύρο 
  • 20 ml κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou
  • 2 κ.σ. καρύδια 
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό, για 5 λεπτά.
Κόβουμε το iceberg και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το σικορέ, τη λόλα, τα σταφύλια κομμένα στη μέση, κομμάτια από το προσούτο με τα κριτσίνια και αλατίζουμε. Ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού με σύκο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε τις βρασμένες γαρίδες, κομμένες κατά μήκος στα δύο και ρίχνουμε πιπέρι στις γαρίδες. Προσθέτουμε φύλλα σικορέ, τα καρύδια, κομμάτια από το προσούτο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλλα. Στολίζουμε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο.