ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Δημήτρη Μαυράκη

Ημερομηνία Προβολής: 1/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ντομάτα
  • 1 αγγουράκι
  • 1 εσαλότ
  • 1 αβγό βραστό
  • 1 πατάτα βραστή
  • ¼ ματσ. μαϊντανο
  • 50 γρ. κρίταμο τουρσί
  • 20 γρ. κάπαρη τουρσί ή καπαρόφυλλα
  • 4 αντζούγιες
  • 1 ντάκο κρίθινο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.γ. ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια σαν της χωριάτικης σαλάτας.

Πλένουμε το αγγούρι, κόβουμε κατά μήκος οριζόντια και μετά σε μικρές λωρίδες.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.

Με τα χέρι “σπάμε” τη βραστή πατάτα σε κομμάτια, για να αυξήσουμε την απορροφητικότητά της και να ρουφήξει πιο πολύ τις γεύσεις.

Βάζουμε στο μπολ τη ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, την πατάτα και το βραστό αβγό κομμένο σε κομματάκια.

Προσθέτουμε μια κουταλιά κάπαρη, 2-3 καπαρόφυλλα κομμένα στη μέση και κρίταμο.

Με το χέρι σπάμε τους ντάκους σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε και τα φιλέτα αντζούγιας, περιχύνουμε με άφθονο ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές νερό, λίγο ξύδι, προσεκτικά αλάτι (γιατί θα έχουν αλάτι η κάπαρη και οι αντζούγιες), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη ξερή ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά πρώτα με κουτάλι και μετά ανακινώντας το μπολ 

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο διακοσμώντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.