ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΝΤΑΚΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Δημήτρη Μαυράκη

Ημερομηνία Προβολής: 1/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 3 ντάκους κρίθινους  
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Ελαιόλαδο Άλτις

Για τον πρώτο ντάκο:

  • 2 κ.σ. πατέ ελιάς
  • 100 γρ. γραβιέρα

Για τον δεύτερο ντάκο:

  • 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 20 γρ. κρίταμο τουρσί

Για τον τρίτο ντάκο:

  • 2 αβοκάντο
  • 10 φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βυθίζουμε σε μπολ με νερό 3 ντάκους για 15-20 δευτερόλεπτα, τους στραγγίζουμε και τους τοποθετούμε σε πιάτο.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, από πάνω καλύπτουμε με τριμμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Στον ένα ντάκο βάζουμε πάνω από τη ντομάτα πατέ ελιάς και λεπτές φετούλες γραβιέρας.

Στο δεύτερο ντάκο βάζουμε κάπαρη, καπαρόφυλλα και από πάνω 2-3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό.

Στον άλλο ντάκο βάζουμε πάνω από τη ντομάτα λεπτές φέτες αβοκάντο, μερικά φυλλαράκια δυόσμου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περιχύνουμε και τους τρεις ντάκους με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.