ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Νεκτάριο Δανιηλίδη
Ημερομηνία Προβολής: 16/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 10 πατάτες baby
- 300 γρ. χοντρό αλάτι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 3 πιπεριές (πράσινη-κόκκινη-κίτρινη)
- 1 λεμόνι
- 1 πικάντικο λουκάνικο
- 15 γρ. άγρια ρόκα
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Χυμό από 3 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις πατάτες σε χοντρό αλάτι. Τις βάζουμε δηλαδή σε ένα ταψάκι, τις θάβουμε σε χοντρό αλάτι και τις ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για 40 λεπτά. Με αυτήν την μέθοδο ψησίματος οι πατάτες κρατάνε τα ζουμιά τους και γίνονται όσο πρέπει αλμυρές. Είναι σαν να ψήνουμε και να βράζουμε ταυτόχρονα. Αν θέλουμε, μπορούμε να ανακατέψουμε το αλάτι με δενδρολίβανο ή λίγο σκόρδο, για να βγουν οι πατάτες μας μυρωδάτες! Όταν τις βγάλουμε από τον φούρνο, τις καθαρίζουμε από το αλάτι και τις κόβουμε στα δύο.
Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες και το σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τις ψημένες πατάτες και περιμένουμε να πάρουν χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με χυμό λεμονιού. Κατεβάζουμε την πατατοσαλάτα από την φωτιά και την μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Ετοιμάζουμε ένα ντρέσινγκ, ανακατεύοντας 3 κ.σ. ελαιόλαδο και 3 κ.σ. χυμό λεμονιού. Χοντροκόβουμε την άγρια ρόκα και την τοποθετούμε πάνω από την σαλάτα. Η πικρούτσικη ρόκα ισορροπεί τις γεύσεις στο πιάτο. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.