ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/12/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Θανάση Ρούσσο
Ημερομηνία Προβολής: 01/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 ψημένες φτερούγες κοτόπουλου
- 2 τριμμένους ντάκους (για το πανάρισμα)
- 100 γρ. ρόκα
- 100 γρ. σπανάκι
- 10 ντοματίνια
- 1 ξερό κρεμμύδι
Για τη βινεγκρέτ:
- 2 κ.σ. λευκό ξίδι
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα στεγνώνουμε σκουπίζοντάς τα με χαρτί κουζίνας.
Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας το ξίδι με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια, κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι και τα περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Πανάρουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου με τριμμένο ντάκο και τις βάζουμε στο φούρνο. Αντί να τις βάλουμε στον φούρνο, μπορούμε επίσης να τις τηγανίσουμε. Σε περίπτωση που θέλουμε να τις τηγανίσουμε βάζουμε κι ένα ασπράδι αυγού στο πανάρισμα για να σταθεί ο τριμμένος ντάκος και να κάνει κρούστα.
Σερβίρουμε σε βαθύ μπωλ βάζοντας τις πρασινάδες από κάτω, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, περιχύνοντας με τη βινεκγρέτ και τοποθετώντας από πάνω τις φτερούγες.