ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ
150 ΓΡ. ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ IFANTIS
1 ΜΑΤΣ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ
1/3 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
6 Κ.Σ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
3 Κ.Σ. ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
80 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μούλτι τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το φιστίκι Αιγίνης, τρεις κουταλιές παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο ζουμί από τα σπαγγέτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνει η πέστο.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο τη μορταδέλα, προσθέτουμε τα σπαγγέτι και λίγο από το ζουμί τους, αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την πέστο, την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης, τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.