ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ & ΒΟΥΤΥΡΑΤΑ ΑΒΓΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
300 ΓΡ. ΠΛΙΓΟΥΡΙ
2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
4 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΜΥΡΩΝΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1100 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΒΓΑ:
4 ΑΒΓΑ
80 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
Για το πλιγούρι σαλάτα
Βάζουμε σε μπολ το βρασμένο πλιγούρι την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης αλάτι πιπέρι, το ελαιόλαδο, τα φρέσκο κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τα μυρώνια, τον δυόσμο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι. Τηγανίζουμε τα αβγά περιχύνοντάς τα με το βούτυρο μέχρι να ψηθούν και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα πλιγούρι με μυρωδικά και προσθέτουμε από πάνω τα βουτυράτα αβγά.