ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Αντώνη Οικονομίδη

Ημερομηνία προβολής 12/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- Ασπράδι από 2 αβγά
- 1 κρόκο αβγού
- 2 φέτες ψητή γαλοπούλα Fouantré με μέλι & λιγότερο αλάτι Ifantis
- 130 γρ. τυρί κίτρινο
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Χτυπάμε με πιρούνι 1 κρόκο και 2 ασπράδια. Τρίβουμε το τυρί στο χοντρό τρίφτη. Ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι και κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά. Ρίχνουμε το τυρί και ξαναβάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίζει και ξεκολλάει η κρεπολέτα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, την διπλώνουμε μια φορά όπως την κρέπα και σερβίρουμε με τις φέτες ψητής γαλοπούλας. Εναλλακτικά μπορούμε να συνοδεύσουμε την κρεπολέτα με μανιτάρια, λαχανικά ή ότι άλλο μας αρέσει.
Ξαναδιπλώνουμε άλλη μια φορά, όπως τις κρέπες, και σερβίρουμε σε πιάτο ή και σε αλουμινόχαρτο για κολατσιό στο σχολείο ή τη δουλειά.