ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΑΒΓΟΦΕΤΕΣ ME ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΠΑΡΙΖΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΤΥΡΙ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΒΓΟΦΕΤΕΣ:
3 ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ ΨΩΜΙ
2 ΑΒΓΑ
3 Κ.Σ. ΓΑΛΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕΛΕΤΑ:
2 ΑΒΓΑ
3 Κ.Σ. ΓΑΛΑ
1\2 ΦΛ. ΠΑΡΙΖΑ ΒΡΑΣΤΗ ΙFANTIS
1\2 ΦΛ. ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ (ΠΡΑΣΙΝΗ, ΚΟΚΚΙΝΗ, ΚΙΤΡΙΝΗ)
1\2 ΦΛ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
1\2 ΦΛ. ΦΕΤΑ
1\2 ΦΛ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
1\2 ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
Για τις αβγοφέτες με ομελέτα
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και βουτάμε τις φετες του ψωμιου και απο τις δύο πλευρές. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Για την ομελέτα χτυπάμε τα αβγα με το γαλα το αλάτι και το πιπέρι και ψηνουμε την ομελετα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο.
Βάζουμε σε μπολ την πράσινη την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά, τη ντομάτα, τη φέτα τον δυόσμο το havarti, την πάριζα, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη γέμιση στην μισή ομελέτα καλύπτουμε με την υπόλοιπη ομελέτα και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε τις αβγοφέτες σε στρώσεις με τα κομμάτια της γεμιστής ομελετας, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο γαρνίρουμε με δυόσμο πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.