ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/06/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό
ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)
- 11/2 κ. κρέας χοιρινό(πανσέτα)
- Αλάτι θαλασσινό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 σκ. σκόρδο
- Φλόυδα από ένα πορτοκάλι
- Θρόυμπι ή θυμάρι ξερό
- Χωριάτικο ψωμί
- Αγουρέλαιο ή πρωτόλαδο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κρέας με νερό που να το σκεπάζει, προσθέτωντας μέσα τα μπαχάρια, την δάφνη, το σκόρδο και την φλούδα από το πορτοκάλι. Μετά από 10 λεπτά το ξαφρίζουμε. Δεν το βράζουμε πολύ, πρέπει να “κρατάει” λίγο. Το βγάζουμε από την φωτιά και το στραγγίζουμε καλά. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλάτι, το πιπέρι και το θρούμπι και τα ανακατεύουμε. Βουτάμε μέσα το στραγγισμένο κρέας και το σκεπάζουμε καλά. Βάζουμε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί μια μέρα και να πάρει όλο το άρωμα από το θρούμπι. Έτοιμο! Το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού .Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.