ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Δημήτρη Κoπαράνη
Ημερομηνία Προβολής: 4/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
• 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
• 1 κρεμμύδι
• 2 κόκκινες πιπεριές
• ½ φλ. λευκό κρασί
• Χυμό από 1 λεμόνι
• 8 ντοματίνια
• 1 φλ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
• 1 κλων. φρέσκο φασκόμηλο
• 5-6 στήμονες. κρόκου Κοζάνης
• Ελαιόλαδο Άλτις
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
• 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
• 1 φλ. κατίκι Δομοκού
• 5-6 στήμονες κρόκου Κοζάνης
• Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και το σοτάρουμε σε ένα μικρό τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να καραμελώσει ελαφρά. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κονκασέ με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κόβουμε τα ντοματίνια σε 4 κομματάκια το κάθε ένα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και το κονκασέ, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή.
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και το τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο και φασκόμηλο, σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο το σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε για να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε τις πιπεριές στο τηγάνι με το κοτόπουλο και 5-6 στήμονες κρόκου Κοζάνης, που θα μας δώσει ωραίο χρώμα και άρωμα.
Μόλις πάρει το κοτόπουλο χρώμα από τον κρόκο και μαγειρευτεί, αδειάζουμε στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας-κρεμμυδιού και ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά παντού.
Σβήνουμε με το χυμό μισού λεμονιού και κατεβάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι.
Για τη σάλτσα: ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι, το κατίκι, τον κρόκο Κοζάνης, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφαιρούμε αν θέλουμε τα φύλλα του φασκόμηλου και σερβίρουμε το κοτόπουλο με την κόκκινη σάλτσα σε πιάτο.
Συνοδεύουμε με την κρέμα γιαουρτιού, 2-3 στήμονες κρόκου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.