ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/02/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τους Chef Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο
Ημερομηνία Προβολής: 07/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 ουρές μοσχαρίσιες ή βοδινές
- 2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 1 ξυλαράκι κανέλλας
- 2 κόκκους μπαχάρι
- ½ κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
- 1 σφην. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. ντοματοπελτέ Pummaro
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη φάβα:
- 1 φλ. φάβα
- 2 φλ. νερό
- 1 κρεμμύδι
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις ουρές για 1 ώρα σε νερό και ξαφρίζουμε, όσο χρειάζεται. Σε μία δεύτερη κατσαρόλα σοτάρουμε σε λάδι τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια στιφάδου ολόκληρα προσθέτωντας το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη δάφνη, την κανέλλα, το μπαχάρι και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ουρές, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά. Σβήνουμε με ξίδι και το αφήνουμε να βράσει για επιπλέον 20 με 25 λεπτά.
Για τη φάβα: σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φάβα και το κρεμμύδι και τα βράζουμε. Ανακατεύουμε διαρκώς για μισή ώρα περίπου. Αλατίζουμε και την πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός, για να γίνει η φάβα ένας ομοιόμορφος χυλός.
Σερβίρουμε απλώνοντας την φάβα στο πιάτο και βάζοντας από πάνω την ουρά με τη σάλτσα της.