ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ & ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΛΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Νomad Chef Ανδρέα Λαγό
ΥΛΙΚΑ
2 φλ. ρύζι βρασμένο (πιλάφι) 
2 αβγά
2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1-1 ½ φλ. γάλα
1 κ.γ. λιναρόσπορο
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
3 κ.σ. γάλα 
3 κ.σ. μέλι 
½ κ.γ. κανέλλα 
1 κλων. θυμάρι 
1-2 κ.σ. ρευστή μαργαρίνη Bιτάμ Culinesse
Ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ηλιέλαιο, σε χαμηλή φωτιά, να ζεσταθεί. 
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το βρασμένο ρύζι. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε κι άλλο γάλα, το λιναρόσπορο, τη ρευστή μαργαρίνη και το αλεύρι. 
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών. Προσθέτουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει. Γεμίζουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο. Τοποθετούμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί. 
Ανακατεύουμε μέλι με γάλα. 
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες και περιχύνουμε το σιρόπι μελιού. 
Γαρνίρουμε με κανέλλα και θυμάρι.