ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/06/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Κώστα Αθανασίου
Ημέρα προβολής: 03/06/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα
- 220 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 180 ml Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 100 γρ. μαυροκέρασα σε σιρόπι
- 500 ml χυμό ρoδιού
- 100 γρ. ζελέ φρούτων σε σκόνη
- 150 γρ. μέλι
- Φύλλα δυόσμου (για γαρνίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μούλτι το φρέσκο τυρί κρέμα και τα μαυροκέρασα μαζί με το σιρόπι τους. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξαναχτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας τυριού σε φόρμες σιλικόνης και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσει.
Για την σούπα ροδιού:
Ζεσταίνουμε τον χυμό ροδιού, το μέλι και το ζελέ φρούτων σε σκόνη ανακατεύουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά τη σούπα, χωρίς να πάρει βράση, μέχρι να δέσει ελαφρώς. Στη συνέχεια την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Σερβίρουμε το γλυκό και περιχύνουμε με την κρύα σούπα ροδιού.
Γαρνίρουμε με δυόσμο.