ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CHEESECAKE ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ & ΜΠΑΝΑΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Pastry Cook Κατερίνα Λιβά
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας 
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak 
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
Για την κρέμα:
  • 4 μικρές μπανάνες 
  • 200 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα 
  • 400 γρ πραλίνα φουντουκιού 
  • 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
Για τη διακόσμηση:
  • 10 φέτες αποξηραμένη μπανάνα 
  • 3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού 
  • 2 κ.σ. τριμμένα φουντούκια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το cheesecake:
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα σοκολάτας, μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μείγμα. Απλώνουμε τη βάση του cheesecake στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για την κρέμα: 
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με την μισή άχνη ζάχαρη (60γρ.) μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί και την τοποθετούμε στο ψυγείο. 
Γεμίζουμε το 1/3 ενός φλυτζανιού με νερό και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Αφήνουμε για ένα λεπτό και στη συνέχεια το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. 
Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα ραβδομπλέντερ. 
Χτυπάμε στο μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα και την πραλίνα φουντουκιού. Προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες και τη λιωμένη ζελατίνη. 
Έπειτα βάζουμε σε 3 δόσεις τη σαντιγί και ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Στολίζουμε με τριμμένο μπισκότο, αποξηραμένη μπανάνα και πασπαλίζουμε με φουντούκια.