ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Νοmad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 24/03/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 120 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 120 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 3 αβγά
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. γάλα φρέσκο
  • Ξύσμα από 2 μοσχολέμονα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 βανιλίνη

Για το γλάσο:

  • 120 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ:
Λιώνουμε τη μαργαρίνη.
Σπάμε στο μούλτι τα φιστίκια Αιγίνης.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη σοκολάτα και ρίχνουμε το μείγμα στα ¾ από τα φιστίκια.
Προσθέτουμε την υπολοιπη ζάχαρη, τα αβγα, το γάλα, κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το ξύσμα από τα μοσχολέμονα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη λιωμένη μαργαρίνη.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, αέρα, για 30-40 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, για 10 λεπτά και στη συνέχεια, το βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για το γλάσο:
Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος και το γιαούρτι στραγγιστό και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Κόβουμε το κέικ στη μέση.
Σε μια πιατέλα κοσκινίζουμε το κακάο. Βάζουμε από πάνω το ένα κομμάτι κέικ και αλείφουμε με τη μισή ποσότητα κρέμας.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι κέικ και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια, ρίχνουμε λίγο ξύσμα από μοσχολέμονο και σερβίρουμε.