ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Pastry Chef Χρήστο Βέργαδο
Ημέρα προβολής 11/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 2 κόκκινα μήλα
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 50 ml κονιάκ
- 100 ml νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- Σησαμέλαιο (για το τηγάνισμα)
Για το σερβίρισμα:
- Μέλι
- Κανέλλα
- Σουσάμι
- Ρόφημα γάλακτος με κακάο Cocio
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και τρίβουμε με τον τρίφτη τα μήλα. Τα βάζουμε σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, το νερό, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι σησαμέλαιο και μόλις κάψει, ρίχνουμε μικρές δόσεις του μείγματος μέσα στο λάδι.
Ψήνουμε τις μηλοτηγανίτες σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Πασπαλίζουμε με μέλι, κανέλλα και σουσάμι.
Σερβίρουμε τις μηλοτηγανίτες με ρόφημα γάλακτος με κακάο.