ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 17/03/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 400γρ. σπαγγέτι Νο 7
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s
  • 2 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
  • Αλάτι & πιπέρι

Για την σάλτσα:

  • 1 ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι& πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ρίχνουμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ. Ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Το αναμιγνύουμε με τον κιμά. Δεν βάζουμε ωμό το κρεμμύδι στον κιμά, όπως συνηθίζεται – σοταρισμένο βγάζει όλη την γλύκα του.  Δεν βάζουμε ψωμί. Για να αφρατέψουν όμως τα κεφτεδάκια,  αντικαθιστούμε το ψωμί με 1 κ.σ. κέτσαπ και το αβγό με 1 κ.σ. μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά με το χέρι, για να αναμιχθούν οι γεύσεις. Πλάθουμε σε μικρές μπουκίτσες. Τα κεφτεδάκια δεν τα τηγανίζουμε. Θα τα ρίξουμε κατευθείαν μέσα στην σάλτσα να βράσουν. Έτσι γίνονται πιο ελαφριά και πιο εύπεπτα.

 

Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια και ετοιμάζουμε την σάλτσα: ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ένα σκόρδο τριμμένο. Βάζουμε και το κονκασέ. Για να σπάσει η όξινι γεύση της ντομάτας δεν βάζουμε ζάχαρη, αλλά ένα κουταλάκι κέτσαπ. Ενώ βράζει η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, περίπου ένα τέταρτο. Στα μέσα της διαδικασίας, γυρνάμε τα κεφτεδάκια, για να μαγειρευτούν και από την άλλη πλευρά και με ένα κουτάλι τα λούζουμε με την σάλτσα.  Όταν τα κεφτεδάκια μαγειρευτούν ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Εναλλακτικά σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθιά πιάτα κι από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια.