ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ημέρα προβολής 04/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 5-6 ποτήρια
Για το κραμπλ:
- 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ. ελληνικό καφέ
- 125 γρ. καστανή ζάχαρη
- 125 γρ. μαργαρινη με 25% βούτυρο Flora
Για τη μους:
- 400 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 100 γρ. γάλα
- 30 γρ. ροδόνερο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 2-3 κ.σ. σιρόπι τριαντάφυλλο
Για τη διακόσμηση:
- Χρωματιστή ζάχαρη με σιρόπι τριαντάφυλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μους:
Ανακατεύουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα σε χαμηλή φωτιά.
Όταν αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα προσθέτουμε το ροδόνερο.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη λιωμένη σοκολάτα και την αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, το σιρόπι τριαντάφυλλο και βάζουμε τη μους στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Για το κραμπλ:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τον ελληνικό καφέ και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε κυβάκια και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη σαν ψίχουλα.
Σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε το κραμπλ και το ψήνουμε για 15-17 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρουμε σε ποτήρια. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής εναλλάξ στρώσεις με μους και κραμπλ.
Στο τέλος προσθέτουμε χρωματιστή ζάχαρη με σιρόπι τριαντάφυλλο